Uputstva za slanje pomoći turskom narodu

Podijelite:

Na adresu diplomatskih predstavništva Republike Turske u Srbiji stigle su informacije i uputstva za uplatu novčane i pružanja druge pomoći postradalim u razornom zemljotresu u toj zemlji.

Kako je navedeno u listi najpotrebniji su šatori, kreveti, dušeci (za šator), ćebad, vreće za spavanje, grijalice na struju i plinske grijalice, plinske boce, termosi, baterijske lampe, eksterni punjači, agregati…

Paketi sa hranom (nekvarljive namirnice – konzerve), dječja hrana, pelene, sredstva za čišćenje i higijenu i higijenski ulošci.

Potrebna je zimska odjeća (za odrasle i djecu) – kaputi -jakne, kabanice, čizme, džemperi, pantolone, rukavice, šalovi, kape, čarape, donje rublje

Poželjno je da stvari budu nekorištenje i pogodne za zimske uslove, navedeno je u listi koja je iz Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru dostavljena medijima.

U prilogu se nalaze uputstva za uplate iz inostranstva u okviru kampanje pomoći žrtvama zemljotresa u Republici Turskoj koju su pokrenuli Uprava za vanredne situacije Republike Turske (AFAD) i Turski crveni polumjesec (Türk Kızılay).

Tagovi: Turska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije