Višća, Džeko, Tadić i Livaković pozvali mlade sa Balkana da se prijave za studiranje u Turskoj

U toku su prijave za program stipendiranja Turkiye Burslari (Turkiye Scholarships), koji uspješnim studentima nudi priliku da studiraju na najuglednijim turskim univerzitetima uz jednu od najsveobuhvatnijih stipendija na svijetu.

Podijelite:

Fudbalski asovi Edin Višća, Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković pozvali su mlade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja Balkana da se prijave za stipendije za studiranje u Turskoj i iskoriste šansu da studiraju na najprestižnijim univerzitetima u Republici Turskoj, javlja Anadolu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Türkiye Bursları (@turkiyeburslari) jakama julkaisu

U toku su prijave za program stipendiranja Turkiye Burslari (Turkiye Scholarships), koji uspješnim studentima nudi priliku da studiraju na najuglednijim turskim univerzitetima uz jednu od najsveobuhvatnijih stipendija na svijetu.

U promociju ovog programa uključili su se i poznati fudbaleri iz regije koji nastupaju u turskim klubovima.

“Želite li studirati na najprestižnijim univerzitetima u Republici Turskoj, predlažem vam da se prijavite za stipendiju. Požurite, zadnji dan za prijave je 20. februar“, poručio je Edin Višća, fudbaler Trabzonspora i najbolji asistent u historiji turske Super lige.

Sličnu video poruku uputila su i trojica fudbalera Fenerbahcea i to reprezentativci BiH, Srbije i Hrvatske Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković.

Program stipendija Turske već duži niz godina uspješno provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB).

Turkiye Scholarships, zvanični turski međunarodni program stipendiranja studenata, otvoren je za sve studente iz svih balkanskih zemalja koji žele da studiraju na dodiplomskim, master i doktorskim studijima u Turskoj.

Prijave za stipendije otvorene su do 20. februara 2024. godine i to u online formi na http://www.turkiyeburslari.gov.tr Prijave su potpuno besplatne putem ove stranice na kojoj zainteresirani mogu pronaći više informacija o načinu prijavljivanja i odabiru univerziteta i studijskih programa.

Program Turkiye Burslari je najsveobuhvatniji program stipendiranja. Godišnje ima više od 150.000 prijava iz više od 170 država.

Pored mjesečne novčane stipendije, program nudi i mogućnost smještaja, zdravstvenog osiguranja, plaćene školarine, putnih troškova, besplatan pristup stručnim i programima iz kulture, te druge pogodnosti.

Uporedo sa sticanjem međunarodno priznatih diploma na turskim univerzitetima, stipendisti imaju pravo da učestvuju i u mnogim nacionalnim i međunarodnim programima razmjene i vannastavnog obrazovanja tokom svog školovanja u Turskoj.

Ovaj program stipendiranja nudi studentima mogućnost lagodnog studiranja na prestižnim turskim univerzitetima kao što su Bilkent univerzitet, Koc univerzitet, Bogazici, METU-METU, Univerzitet u Ankari, Univerzitet u Istanbulu, Istanbul Technical University i Hacettepe, a na kojima mogu birati širok spektar odsjeka od medicine do ekonomije, turizma do arhitekture, inženjeringa i grafičkog dizajna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije