13.6 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaPolitikaCrna GoraVlada Crne Gore potpisala Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom: DPS ruši...

Vlada Crne Gore potpisala Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom: DPS ruši Vladu       

Riječ je o ugovoru koji određuje odnos između države i SPC-a, a čiji je tekst prethodnih dana bio žestoko kritikovan od strane nevladinog sektora, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, ali i od strane određenih političkih partija

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije potpisali su jutros u Podgorici Temeljni ugovor između crnogorske države i te vjerske zajednice, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o ugovoru koji određuje odnos između države i SPC-a, a čiji je tekst prethodnih dana bio žestoko kritikovan od strane nevladinog sektora, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, ali i od strane određenih političkih partija.

“Jedno važno pitanje stavljeno je ad akta. Nastavljamo dalje, fokus je na boljem životnom standardu građana”, kazao je kratko Abazović nakon potpisivanja ugovora.

Današnjem potpisivanju Temeljnog ugovora prisustvovali su mitropolit crnogorsko primorski Joanikije, ministar pravde Marko Kovač, ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

DPS: Danas inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Iz te partije su saopštili da je inicijativa otvorena za sve one koji takođe smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore.

“Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade”, poručuju iz DPS-a.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije i premijer Dritan Abazović potpisali su danas u Vili Gorica Temeljni ugovor.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA