Vlada u Prištini na mjesec dana odložila primjenu mjera

Komentari:12
FOTO: N1

Podijelite:

Vlada u Prištini odložila je primjenu mjera na mjesec dana, preneli su kasno sinoć prištinski mediji.

Kako je saopštila prištinska vlada, ove mere će biti odložene do 1. septembra, ukoliko danas budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer (Jeff Hovenier) izjavio je kasno sinoć da je od kosovskih vlasti tražio odlaganje odluke o primeni reciprociteta za mjesec dana, jer, kako je naveo, postoje neslaganja i dezinformacije u vezi sa ovom odlukom.

“Jedan od razloga što sam ovde i što sam se sastao sa predsednicom (Vjosom) Osmani i premijerom (Aljbinom) Kurtijem je da im kažem da treba da odlože za 30 dana sprovodjeenje odluke o reciprocitetu, jer postoje neslaganja i dezinformacije u vezi sa tom odlukom”, rekao je Hovenijer, prenela je RTK.

Odluku Prištine pozdravili su visoki predstavnik Evropske unije (EU) Žozep Borel (Josep Borrell) i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

“Očekujem da će sve blokade na putu odmah biti uklonjene. Otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog uz posredovanje EU i fokusirati se na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa izmedju Kosova i Srbije, što je od suštinskog značaja za njihou integraciju u EU”, napisao je Borel na Tviteru.

Vlada Kosova trebalo je od danas da počne sa izdavanjem takozvanih ulazno-izlaznih dokumenata za sve gradjane Srbije koji ulaze na Kosovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije