Vučić: Kfor u skladu sa Rezolucijom 1244 VB UN odbio povratak srpskih snaga na Kosovo

Podijelite:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kfor odbio povratak 1.000 pripadnika sigurnosnih snaga Srbije na Kosovo i opet napao međunarodnu zajednicu da dodatno žele da ponize Srbe.

“Odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom vojske i oružanih snaga Srbije na teritoriju Kosova, pozivajući se na Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija i rekavši da u skladu sa njom oni igraju svoju ulogu, a nisu se pozvali na deo rezolucije po kojoj je moguće da odbiju to, jer tako nešto ne postoji”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Dodao je da se Kfor pozvao na pozitivnu normu, da ima obavezu da čuva red i poredak, i kako je ocjenio, napravili su još jednu “nenamjernu grešku” rekavši da pažljivo motre na situaciju na sjeveru, a samo dva sahata ranije pucano na Srbe na jugu.

Vučić je istakao da je taj odgovor “vjerovatno u želji da dodatno ponize Srbe”, kao što su nekada od vlasti u Beogradu tražili da predsjednika Slobodana Miloševića izruče na Vidovdan, poslat na Badnje veče i da “to nije slučajno”.

Ranije je kosovski premijer Albin Kurti, govoreći o ovoj nerealnoj želji Srbije, istakao da je “smiješan” zahtjev Srbije o povratku dijela sigurnosnih snaga na Kosovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije