YIHR: MUP i tužilaštvo da nepristrasno istraže ubistvo Ervina Ćelahmetovića

Podijelite:

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) saopštila je danas da od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zahtjeva da sprovede profesionalnu istragu, kao i da tačno i blagovremeno informiše javnost o slučaju ubistva Ervina Ćelahmetovića koje se dogodilo u noći 21. maja u Priboju.

„Dužnost MUP-a i Višeg javnog tužilaštva iz Užica je da što pre informišu javnost o rezultatima i statusu disciplinskih postupaka protiv pripadnika granične policije i istraga koje su pokrenute zbog etnički i vjerski motivisanog nasilja usmjerenog protiv Bošnjaka u januaru 2022. godine u Priboju i Novom Pazaru“, poručuju iz Inicijative.   

Inicijativa navodi da “imajući u vidu da je osumnjičeni za ovo ubistvo policijski službenik, kao i da postoje sumnje da su mu u bjekstvu pomogle tri osobe, nužno je da MUP i tužilaštvo osiguraju sprovođenje nepristrasne istrage u cilju utvrđivanja svih činjenica u ovom slučaju”.

“S obzirom da je ovo drugi slučaj nasilja u Priboju u kojem su osumnjičeni pripadnici MUP-a u prethodne dvije godine, pozivamo ovo Ministarstvo da sprovede postupak unutrašnje kontrole nadležne policijske uprave u Priboju kako bi se ispitalo njeno funkcionisanje i mehanizmi prevencije”, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije