Ambasador Aksoy: Turski i bošnjački narod uvijek jedni u drugima imati pouzdane i iskrene prijatelje (Prilog Behar TV)

Podijelite:

Ambasadorom Republike Turske u Republici Srbiji,  Hami Aksoy i generalni konzul te zemlje u Novom Pazaru, Basar Basol posjetili su sinoć Bošnjačko nacionalno vijeće i susreli se sa zvaničnicima Vijeća.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Misala Pramenković je sa turskim diplomatama razgovarala o nastavku saradnje, i u ovom sazivu Vijeća, sa institucijama Republike Turske, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti.

“Sagovornici su saglasni da će turski i bošnjački narod uvijek jedni u drugima imati pouzdane i iskrene prijatelje. Tokom prve posjete novom sazivu Vijeća, ambasador Aksoy poželio je uspjeh u radu i čestitao mjesec ramazan rukovodstvu BNV i svim Bošnjacima”, saopšteno je nakon sastanka.

Predsjednica BNV-a Misala Pramenković je turkom ambasadoru Aksoyu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se, početkom mjeseca februara, dogodio u Turskoj.

Ambasador Republike Turske u Beogradu posjetio je i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i tom prilikom susreo se sa muftijom sandžačkim, mr. Senadom-ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

“Na sastanku, naglašena je važnost produbljivanja saradnje između Mešihata IZ Sandžaka i Uprave za vjerske poslove Repblike Turske (Diyanet), kao i važnost nastavka iste, u svim pravcima. Tokom sastanka razgovaralo se i o realizaciji zajedničkih projekata na polju vjere i obrazovanja, a u tom pravcu, muftija sandžački, mr. Senad-ef. Halitović se zahvalio na podršci koju R. Turska pruža muslimanima u Sandžaku, na svim prethodno spomenutim poljima. Sastanku je prisustvovao i generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol sa saradnicima”, saopšteno je iz Mešihata IZ-e Sandžaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije