Armin Hodžić: Sve smo preokrenuli, Bošnjaci su zajedno u Hrvatskoj | Video

Ovaj prodorni mladi političar priča kakve su sve bile prepreke na putu do bošnjačkog zajedništva u Hrvatskoj
Foto: psc yt/STAVPodcast

Podijelite:

Za podcast “Intervencija” glavnog urednika “Stava” Filipa Mursela Begovića govori bošnjački kandidat za Hrvatski sabor u 12. Izbornoj jedinici Armin Hodžić.

Mladi je bošnjački političar u Hrvatskoj, magistar političkih nauka, iz radničke porodice, a učinio je sa svojim timom i partnerima ono što je do sada bilo nezamislivo – Bošnjaci u Hrvatskoj “idu zajedno” na parlamentarne izbore, a jedini kandidat kojega podržavaju sva aktivna bošnjačka udruženja i vijeća za Hrvatski sabor jeste Armin Hodžić.

Ovaj prodorni mladi političar priča kakve su sve bile prepreke na putu do bošnjačkog zajedništva u Hrvatskoj.

Armin Hodžić objašnjava suodnose s albanskom zastupnicom koja mu je direktni protukandidat na izborima i šta misli o onima koji se ponašaju destruktivno unutar bošnjačke zajednice u Hrvatskoj.

Otkriva kome će se prikloniti od hrvatskih stranaka i šta su njegove političke preferencije i principi u pogledu prema bosanskohercegovačkoj politici, te kako komentira nova preslagivanja na hrvatskoj političkoj sceni.

Govori o svojoj nekadašnjoj političkoj stranci SDA Hrvatske i postoji li više uopće potreba da se Bošnjaci u Hrvatskoj organiziraju kroz stranački život…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije