BIH: Tužilaštvo se žalilo na presude u slučaju ratnog zločina u Štrpcima

Foto: AA

Podijelite:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je Sudu BiH žalbu na prvostepenu presudu, kojom je prvooptuženi Luka Dragičević oslobođen krivice u slučaju ubistva 20 civila u mestu Štrpci, opština Priboj, 1993. godine.

Tužilaštvo je saopštilo da se žalilo i na visinu kazne od po 13 godina, koja je izrečena za ostalih sedam optuženih u tom slučaju.

Tužilaštvo traži da Dragičević, bivši komandant Vojske Republike Srpske, bude proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a da svi ostali optuženi, takođe pripadnici Vojske RS za vreme rata, budu osuđeni na strože zatvorske kazne, s obzirom na težinu počinjenog zločina.

Optuženi za zločin u mestu Štrpci terete se da su 27. februara 1993. oteli, opljačkali, zlostavljali, a potom ubili 20 putnika iz voza na relaciji Beograd –Bar.

Ubili su 18 Bošnjaka iz Sandžaka sa područja Priboja, Prijepolja, Bijelog Polja, Podgorice i drugih mesta, jednu osobu hrvatske nacionalnosti i jednu NN osobu arapskog porekla.

O uloženoj žalbi na prvostepenu presudu Tužilaštvo BiH će informisati porodice ubijenih koje se nalaze na području Sandžaka, to jest Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije