BNV: Nastavak saradnje sa institucijama Republike Turske

Podijelite:

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoy i Bašar Bašol, generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru, posjetili su Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji, javlja Anadolija.

Ambasadora Aksoya je u sjedištu BNV-a, koje se nalazi u Novom Pazaru, dočekala predsjednica BNV-a Misala Pramenković sa saradnicima.

Nakon dočeka, održan je sastanak ambasadora i generalnog konzula sa predstavnicima BNV-a tokom kojeg su razgovarali o nastavku saradnje sa institucijama Republike Turske, realizovanim projektima, kao i o planiranim aktivnostima.

BNV je saopštilo da je na početku razgovora, predsjednica Pramenković ambasadoru Aksoyu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se početkom mjeseca februara dogodio u Turskoj.

“Sagovornici su saglasni da će turski i bošnjački narod uvijek jedni u drugima imati pouzdane i iskrene prijatelje. Tokom prve posjete novom sazivu Vijeća, ambasador Aksoy poželio je uspjeh u radu i čestitao mjesec ramazan rukovodstvu BNV-a i svim Bošnjacima,” navelo je BNV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije