Članovi porodica 43 bošnjačke žrtve u Kalinoviku: Naredbodavci zločina u Srbiji

Komentari:12
Autor: Martin Brož

Podijelite:

U Kalinoviku su se danas okupili članovi porodica Bošnjaka, koji su tokom rata u BiH stradali u tom malom mjestu u blizini Foče, navodeći da će nuditi novac i plaćati informatore kako bi saznali gdje su tijela 43 osobe bošnjačke nacionalnosti.

“Ovdje su bili zatvoreni moj otac Zaim i brat Almir, brata su odveli policajci Predrag Cerovina i Saša Terzić. Ovdje u ovoj školi sam ga poslednji put video, imao sam 14, 15 godina. Niko nije bio svjestan šta se dješava. Nije ništa rekao, samo su bile suze”, rekao je Elvir Ćusto ispred osnovne škole u Kalinoviku, prenosi regionalna N1 televizija.

Ćusto je naglasio da mu je želja da sahrani brata, kao što je sahranio oca, ali i da odgovorni budu kažnjeni.

On je dodao da su “naredbodavci zločina u Srbiji, a da pojedini tužioci Tužilaštva BiH ne žele da sarađuju sa žrtvama”, dodavši da osam godina čekaju podizanje optužnice za zločine nad Bošnjacima u Kalinoviku.

Na području Kalinovika se traga za tijelima 43 Bošnjaka, a, prema rečima članova porodica žrtava, ubijeni su premešteni u sekundarne grobnice.

“Pokušaćemo plaćanjem informatora doći do podataka. Jer to je izgleda ostao jedini način da dođemo do informacija”, rekao je Samir Vranović, predsjednik udruženja Kalinovik-istina ‘92.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije