Crta „na terenu“ u Novom Pazaru: Čaj ne liječi, ali razgovor pomaže

Podijelite:

Organizacija CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost)  godinu dana nakon održanih izbora 2022. godine, i objavljivanja istraživanja o pritiscima političkih stranaka prema građanima koje prolazi, pokrenula je kampanju na terenu u nekoliko gradova u Srbiji protiv političkih pritisaka pod nazivom „Čaj protiv političkih pritisaka“.

Cilj „čajanki“ jeste da kroz direktan kontakt s građanima nastave rad na suzbijanju kulture normalizovanja pritisaka i da ohrabre građane da govore o tabuiziranoj temi političkih pritisaka.

Svoju „čajanku“ u Novom Pazaru CRTA organizuje u srijedu, 12. aprila 2023. godine od 19-21h, u Hotelu „Vrbak – caffe“, gde će osim informisanja o glavnim nalazima istraživanja, građanima predočiti i zakonska sredstva koja su im na raspolaganju u slučaju izloženosti pritiscima.

– Otvoreni parlament pita građane širom Srbije: „Šta (da) se radi u skupštini?“

Istog dana CRTA će u Novom Pazaru, na gradskom šetalištu kod Sebilja sprovesti i aktivnost vezanu za akciju “Šta (da) se radi u skupštini?“ koja ima za cilj da  približi ulogu narodnih poslanika, šta je sve to što mogu da urade za građane, kao i šta je to što nije u njihovoj nadležnosti.

Kao organizacija koja se zalaže za povećanje javnosti rada parlamenta, bolje informisanje građana o njegovom radu i uspostavljanje redovne komunikacije između građana i poslanika, CRTA kroz inicijativu Otvoreni parlament organizuje širom Srbije niz uličnih akcija pod nazivom “Šta (da) se radi u skupštini?”.

Ulične akcije “Šta (da) se radi u skupštini?”, koje Crta, kroz inicijativu Otvoreni parlament, realizuje u okviru projekta “Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava” koji podržava Evropska unija, biće organizovane u više desetina gradova i opština.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije