8.7 C
Novi Pazar
27/03/2023
NaslovnicaNajnovijeCurić: Izgradili smo BNV koje se bavi nacionalnom, a ne partijskom politikom...

Curić: Izgradili smo BNV koje se bavi nacionalnom, a ne partijskom politikom (Video)

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić, obratila se danas u svojstvu kandidata za vijećnicu na listi „Bošnjačko jedinstvo“ obzirom da se izbori za nacionalna Vijeća u Srbiji održavaju 13. novembra, ove godine.

„Cilj današnje konferencije je da ukažemo na značaj BNV, kao najvišeg političkog i predstavničkog tijela bošnjačkog naroda u Srbiji te time i na značaj izbora. Da Vijeće nastavi da zastupa i brani interese bošnjačkog naroda u Srbiji ali i prava i  interese svakog Bošnjaka pojedinačno.“ – naglasila je predsjednica Curić.

Njena poruka svim građanima Sandžaka jeste da na ovim izborima ne dozvolimo da Vijećem upravlja neko ko će djelatnost Vijeća i aktivnosti svesti na niži nivo od onog koji nam zakoni i Ustav omogućavaju i na taj način obezvrijediti značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

 „Iz tog razloga ukazujem da Nacionalno Vijeće u skladu sa Zakonom i svojim Statutom, na organima Vijeća SAMOSTALNO zauzima stavove, pokreće inicijative i preduzima mjere po svim pitanjima koja su neposredno vezana za POLOŽAJ, identitet i prava predviđena Ustavom.“ – podvukla je Curić.

Predsjednica Curić je istakla da program i ciljevi izborne liste „Bošnjačko jedinstvo“ su zajednički interes svakog Bošnjaka u ovoj zemlji i obavezuju na jedinstvo, a naši kandidati su ugledni, obrazovani, stručni, nacionalno svjesni i politički odgovorni i oslobođeni partijskih i koalicionih interesa, pritisaka i ucjena.

„Jedino kandidati liste „Bošnjačko jedinstvo“ mogu SAMOSTALNO bez partijskih i koalicionih pritisaka i ucjena da zastupaju interese Bošnjaka.“ – rekla je Curić.

Naš cilj je da izgradimo Sandžak u kome će Bošnjaci biti ravnopravni u svim oblastima života, Sandžak u kome će Bošnjaci, policiju i vojsku doživljavati kao svoju i u kome će svi građani živjeti bolje i poručila da će graditi dobre odnose sa drugim narodima kao i dobre odnose unutar bošnjačkog korpusa.

„Izgradili smo Vijeće koje se bavi nacionalnom, a ne partijskom politikom i Vijeće u kome su dobrodošli svi Bošnjaci koji na bilo koji način doprinose boljem životu Bošnjaka i da će 13. novembra bošnjački narod pokazati zrelost,  da će bez obzira na različite partijske interese, očuvati jako, nezavisno i samostalno BNV te  podržati dokazane borce za bošnjačka pitanja koji su na listi „Bošnjačko jedinstvo“. – zaključila je predsjednica Curić.

Obraćanje na današnjoj konferenciji završila je riječima  sadržanim u poruci rahmetli Alije Izetbegovića, oca bošnjačke nacije, koji je rekao: „Čuvajte i očuvajte svoju Naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju jer gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.“

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA