Curić: Osnažimo osjećaj solidarnosti i odgovornosti prema svim ljudima

Komentari:12

Podijelite:

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić u svojoj bajramskoj poruci podsjetila je na činjenicu da dok milioni vjernika privode kraju ovogodišnje hodočašće i bjelinom svojih ihrama svjedoče Božijoj milosti, mi koji smo u Sandžaku radujemo se Bajramu, a istovremeno idući u susret 11. julu iznova svjedočimo Srebrenici, osjećajući neizmjernu tugu.

„I danas, na ovaj najviši blagdan muslimana sjećamo se najboljih iz našeg naroda koji su živote dali braneći svoj vatan.“ – istakla je Curić.

U Kurban bajramskoj poruci posebno je naglašeno da osnažimo osjećaj solidarnosti i odgovornosti prema svim ljudima kojima se čini nasilje i nepravda, koji su u neimaštini i siromaštvu, a posebno prema onima kojima se oduzima pravo na slobodan i dostojanstven život.

„Mi, Bošnjaci, moramo zapamtiti da samo jedinstveni ispunjavamo želju onih na koje smo danas ponosni, a želja je sigurna i sretna budućnost za sve buduće generacije. Jedinstvo je preduslov za siguran Sandžak i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.“ – ukazala je Curić.

Predsjednica Vijeća je svim Bošnjacima i Bošnjakama širom svijeta, poželjela da u miru, sreći i blagostanju provjedu ove bajramske dane i da tolerancija i zajedništvo ovlada našim srcima i domovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije