Curić sa delegacijom Skupštine Turske: Važnost bošnjačkog jedinstva

Podijelite:

Delegacija Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske, koju predvodi predsednik Odbora Akif Čagataj Kilič, sastala se danas u Beogradu sa predstavnicima Bošnjaka Sandžaka.

Sastanku je pristustvovala predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Opštine Tutin i predsjednici i predstavnici bošnjačkih političkih partija i sandžačkih gradova i opština,.

Predsjednica Vijeća dr. Jasmina Curić upoznala članove Odbora za spoljne poslove Velike narodne Skupštine Republike Turske o radu i značaju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zakonski okvir u kojem funkcioniše, kao i izbor organa Vijeća. Posebno je naglasila  značaj postizavanja bošnjačkog jedinstva.

Curić je pozdravila dobre odnose koje Republika Turska uspostavlja sa Republikom Srbijom i u ime svih građana Sandžaka zahvalila za sve projekte koji se uz podršku Republike Turske realizuju u Sandžaku. Naglašeno je da je otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru ojačao je ekonomske i kulturne veze sandžačkih opština sa Turskom.

Sastanku upriličenom u Ambasadi Republike Turske u Beogradu prisustvovali su i poslanici Velike narodne skupštine Republike Turske koji su članovi Odbora za saradnju parlamenata Turske i Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije