17.3 C
Novi Pazar
20/03/2023
NaslovnicaNajnovijeCurić: Sandžački narod ostaje ujedinjen u solidarnosti sa Turskom

Curić: Sandžački narod ostaje ujedinjen u solidarnosti sa Turskom

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić je povodom terorističkoga napada u Istanbulu, u kome su živote izgubili nedužni građani, a više njih ranjeno, sinoć uputila pismo ambasadoru Republike Turske u Begradu, Hami Aksoyu i izrazila saučešće.

Ona je navela da su Bošnjaci, a i svi građani Sandžaka sa velikim žaljenjem i uznemirenošću primili vijest o terorističkom napadu koji se desio u centru Istanbula u kome su živote izgubili nedužni građani, a više njih ranjeno.

“U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća iskazujem najdublje izraze saučešća porodicama poginulih, Vladi Turske, turskom narodu, a povrijeđenima želimo brz oporavak Sandžački narod najoštrije osuđuje ovaj gnusan čin koji još jednom pokazuje da teroristička akcija ugrožava živote nevinih ljudi i da im se samo zajedničkim akcijama cijele međunarodne zajednice može stati na put. U ovim teškim trenucima za cijelu Republiku Tursku sandžački narod ostaje ujedinjen u solidarnosti sa Turskom u boli ali i osudi osudi terorizma”, navela je predsjednica BNV-a Jasmina Curić uz selame i saučešće predsjedniku Republike Turske Redžepu Tayyipu Erdoganu.

U bombaškoma napadu u lici Istiklala, na Taksimu u Istanbulu, poginulo je šest, a povrijeđeno više od 80 osoba.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA