Doktor opšte prakse: Meho Mahmutović član Nadzornog odbora Nacionalnog park „Đerdap“

Komentari:12

Podijelite:

Nepoznato je koje su stručne kvalifikacije direktora novopazarske Opšte bolnice Meha Mahmutovića preporučile da bude član Nadzornog odbora Nacionalnog parka „Đerdap“, a pre toga i Upravnog odbora ovog javnog preduzeća, piše današnji Danas.

Na zvaničnom sajtu JP Nacionalni park „Đerdap“ piše da je Mahmutović član petočlanog Nadzornog odbora, na čijem je čelu Milija Bulatović, doktor biotehničkih nauka.

“Malo ko u Novom Pazaru, a i u Srbiji, zna da se Mahmutović razume i u turističku delatnost. Odgovor od njega nije mogao da se dobije, jer nije odgovarao na više telefonskih poziva”, navodi ovaj dnevni list.

Ističe se da je Mahmutović neosporan medicinski stručnjak, ali je i dobar „plivač“ u političkim, okolopolitičkim i biznis vodama.

“Lekarsku i političku karijeru počeo je da gradi uporedo. Politika je počela da preteže i da mu stvara uslove za pravljenje kolekcije funkcija i drugih poslova. Od dobrog lekara specijaliste pedijatra stigao je do kadra opšte prakse. Na početku političke karijere imao je malu julovsku praksu, koju su zaboravili oni sa kratkim pamćenjem. Pad te vlasti odveo ga je u redove vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je sada član nejužeg rukovodstva, a dolazak u tu stranku omogućio mu je vrtoglavi uspeh”, piše Danas.

U tekstu se dodaje da osim što je vd direktora u Opštoj bolnici Mahmutović je i predavač na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega na ovdašnjem Državnom univerzitetu, a u njegovoj kući nalazi se Dom zdravlja „Vizim“, zajednički posao sa visokim funkcionerom Lekarske komore Srbije.

Kada je Mahmutović otišao sa mesta gradonačelnika Novog Pazara pojavila se informacija da je u toku svog mandta zaključio „najmanje jedan štetan ugovor, kojim je budžet grada oštetio najmanje za pola miliona evra“.

Danas podseća da je zbog kolapsa zdravstva i nesređene situacije u toj zdravstvenoj ustanovi 30 uglednih lekara specijalista Opšte bolnice, pre dve godine, peticijom je zatražilo Mahmutovićevu smenu.

Oni su kao najvećeg krivca za kolaps, kada je ovaj grad bio najveće žarište korone u Srbiji, za skrivanje podataka o broju obolelih i umrlih, za neorganizovanost zdravstvene službe, označili svog direktora.

“Usledile su smene sa načelničkih i mesta zamenika načelnika na odeljenjima, a za jedan broj lekara i krivične prijave ‘jer su povredili ugled i čast’ Mahmutoviću. Krivične prijave zaradili su i učesnici građanskog protesta, koji su danima tražili istinu o broju obolelih i umrlih od posledica zaražavanja koronom i Mahmutovičevu smenu”, piše Danas.

U tekstu se zaključuje da su lekari specijalisti odustali od svoje borbe, da su protesti odavno prestali, a da je Mahmutović i dalje na svojoj direktorskoj funkciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije