14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaDruštvoDelegacija Međunarodnog udruženja islamskih učenjaka „UMAD“ posjetila je Mešihat Sandžaka.

Delegacija Međunarodnog udruženja islamskih učenjaka „UMAD“ posjetila je Mešihat Sandžaka.

Delegacija Međunarodnog udruženja islamskih učenjaka „UMAD“ na čelu sa predsjednikom Abdulvehabom Ekindžijem, posjetila je Mešihat Islamske zajednice Sandžaka.

Delegaciju Udruženja UMADA dočekao je predsjednik Mešihata muftija Senad ef. Halitović sa saradnicima.

Iz Mešihata su naglasili da je posjeta predsjednika Udruženja UMADA i njegovih saradnika od velikog značaja za Sandžak, te da delegacija sa ovolikim brojem alima nije davno obišla Balkan.

UMAD je građansko i nezavisno udruženje, osnovano prije sedam godina, i okuplja vjerske učenjake iz raznih disciplina.

Cilj ove posjete je upoznavanje za ulemom u Sandžaku, islamskim nasljeđem i ustanovama koje djeluju na ovim prostorima, te razgovor o budućim naučnim okupljanjima, zajedničkim projektima i konferencijama.

Muftija Halitović  je zahvalio predsjedniku Ekindžiju i njegovim saradnicima na posjeti i dolasku u Sandžaku, naglašavajući veliko zadovoljstvo zbog susreta i planiranja velikih projekata.

“Izuzetno mi je drago što smo danas počastvovani posjetom ovih velikih ljudi, nadam se da će se saradnja nastaviti i da ćemo u budućnosti imati više susreta i projekata koji će značiti vjernicima kako u Sandžaku tako i širom svijeta”, kazao je muftija Halitović.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA