Dijaspora u Berlinu podržala listu “Bošnjačko jedinstvo”

Podijelite:

Večeras je u Berlinu u Njemačkoj održana tribina „Zašto bošnjačko jedinstvo“ na kojoj su govorili kandidati sa liste „Bošnjačko jedinstvo“ za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) dr. Jasmina Curić i dr. Fuad Baćićanin i narodni poslanici SDA Sandžaka Enis Imamović i Selma Kučević

Na tribini koju je organizovala dijaspora Sandžaka razgovaralo se o važnosti postizanja bošnjačkog jedinstva i opšteg ujedinjenja nacionalnih i političkih ciljeva Bošnjaka Sandžaka.

Tribina je izazvala veliko interesovanje kod sandžačke dijaspore, a kandidati sa liste „Bošnjačko jedinstvo“ naglasili su da sadašnji saziv Vijeća nosi bošnjačku političku ideju na kojoj je Vijeće i osnovano 1991. godine, ono vodi bošnjačku nacionalnu politiku i ona je u interesu svakog Bošnjaka i obavezuje na jedinstvo.

„Naš je cilj da Vijeće nastavi da zastupa  i štiti prava i interese bošnjačkog naroda u Srbiji.  Da čuva bošnjački nacionalni, islamski vjerski i sandžački regionalni identitet, i sva ostala prava koja Bošnjacima pripadaju po Ustavu i zakonima Srbije. Zato nam je potrebno Bošnjačko jedinstvo.“ – naglasila je dr. Jasmina Curić, predsjednica BNV-a.

„Želimo svojim primjerom i djelovanjem pokazati svjesnost o ozbiljnosti političkih prilika koje ugrožavaju Bošnjake i Sandžak i zrelo odgovoriti na situaciju. Idemo dalje zajedno.“ – napisao je Enis Imamović na svom fejsbuk profilu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije