Dragan Bursać: Trifunoviću, nije to pakao, nego pravna država!

Podijelite:

“I zato druže/gospodine Sergej, nije se desio pakao u Hrvatskoj kako ti patetično izjavljuješ, desila se pravna država, koja važi jednako za sve. I za tebe, i za dobrog psa Mileta, koji je kolateralna šteta tvoje bahatosti i za svakog građanina na tlu EU. Uz želju da se dogodine vratiš u Split, više posvećen drugim ljudima, a manje svom egu i bahatosti želim tebi i Miletu sve najbolje u Srbiji.“

Kome je trebala brnjica?

Čuli ste to sigurno, srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulazak i boravak u Hrvatskoj, kao i u svim zemljama Evropske unije, plus u tri države EFTA – Islandu, Lihtenštajnu i Norveškoj, zbog opetovanog prekršaja.

Trifunović je naime dobio izgon iz Hrvatske i zabranu ulaska u šengenski prostor zato što se samo u nekoliko dana više puta ponašao protuzakonito. Preciznije on i pas Mile, koliko god to smiješno zvučalo. A Mile je rasni njemački ovčar, koga je Trifunović bez brnjice i povoca pustio na plažu, pa idući dan na ulicu. Opet, i to znate, počastio je onda Sergej hrvatsku policiju spletom logoreičnih upadica, nazivajući ih malo Francetićevim ustašama, malo pominjući Loru i Blajburg. Da ne bude zabune, sve je to podijelio i sa vaskolikim pučanstvom na društvenim mrežama. U tom svom “poetskom zanosu“, prekršio je čak dva zakona, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakon o strancima, što ga je ukupno koštalo oko 1500 eura zajedno sa jednogodišnjim izgonom iz EU.

Dobro, mislim da smo ovo i više nego jasno apsolvirali: Jedan bahati, nadobudni glumac, javna ličnost, sklona da ne poštuje zakone biva kažnjena i to je to. Na koncu konaca, hrvatska policija je u svom izvještaju kazala da narečenom glumcu može biti široko polje i da može ići gdje hoće, ako misli da može:

Citiram:

“Konačno, svako od nas može slobodno birati mjesto i zemlju koju će posjetiti, ali svako od nas je i u obavezi poštovati zakone te zemlje.“

Dobro.

Kažem to smo, nadam se precizno razjasnili. Još jedan u nizu opskurnih polugafova i ideoloških posrtanja Sergeja Trifunovića, koji pokazuje svojim ponašanjem da nije baš najoštrija olovka u pernici, pa mu svako vađenje ide lošije i od samog performansa mentalne gimnastike objašnjavanja, šta je htio reći svojim bizarnim ponašanjem. Sjetimo se onomad četničkih pjesama i pjesmuljaka, koje Trifunović opisuje performansom, a koga glupaci nisu shvatili. No dobro, to je njegovo pravo…

Samo, ovaj put se desila jedna promjena, nadobudni glumac se nije uopšte posipao pepelom, nego je po povratku u Srbiju dodao pun gas izjavivši između ostalog kako je u Hrvatskoj “prošao pakao“.

Onda je pojasnio taj “pakao“. Valjda:

“Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživio mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bul sekjuriti bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića – nikada više neću doći u Split. Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvijek dobrodošli”, napisao je Trifunović, a prenosi Blic.

Mržnja prema pravnoj državi stvara utvare od ustaša

E ovo je problem! Ovo je poenta! Ovo je srž onoga što zovemo srpski svet, Otvoreni Balkan, nazovite to kako hoćete. Prosječan Balkanac osjeća istinsko gađenje prema pravnoj državi u kojoj važe SVI zakoni za SVE. I za mene, i za tebe, i za Sanadera, i za Sergeja Trifunovića… Kako to zastrašujuće zvuči našem dinaroidu-da te može država kazniti, bez obzira na političku ili društvenu moć koju imaš, ako prekršiš zakon te države.

I zato se biraju gore pomenuta rusko-istočna udruženja, savezi i ostali BRICS-ovi, jer se može kako se hoće, a za one koji mogu malo više, zakona je malo manje.

Korupcija, drugovi i drugarice u svom primarnom obliku!

A naš čovjek je izuzetno, gotovo histerično osjetljiv na nemogućnost koruptivnih akcija po sistemu “znaš li ti ko sam ja“. Zapravo je toliko osjetljiv kad mu uskratite mogućnost nekažnjenog bahaćenja da mu se u centru Splita priviđaju legije Jure Francetića i ostalih mlad-ustaša, koji ga privode i maltretiraju samo zato što sirotan ne poštuje zakone. Kako je grda ta Hrvatska, i ta EU, i taj Šengen, i te pravne države gdje svi moraju poštovati zakone.

Kad Trifunović nakon privođenja kaže „Nikada više neću doći u Split“, on zapravo apeluje na hrvatsku policiju da ga pusti da se sa vučjakom bez korpe i povoca bahati na plaži među djecom, ne bi li se on vratio u grad, šta li?!?!

P.S.

Pakao, to su drugi, govori Sartr dok sa one strane razuma Sergej Trifunović dobacuje-pakao to je civilizacija i pravna država. Pakao pravi!

Ali druže/gospodine Sergej, nije se desio pakao u Hrvatskoj kako ti patetično izjavljuješ, desila se pravna država, koja važi jednako za sve. I za tebe, i za dobrog psa Mileta, koji je kolateralna šteta tvoje bahatosti i za svakog građanina na tlu EU. Uz želju da se dogodine vratiš u Split, više posvećen drugim ljudima, a manje svom egu i bahatosti želim tebi i Miletu sve najbolje.

Izvor: Autonomija info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije