Dželjo Hodžić: Od Makedonije žele stvoriti Bjelorusiju, a Bošnjaci bez Bosne su ništa | Video

Zagovornik je proevropske struje u makedonskoj politici, a uskoro se bliže izbori te se Hodžić zadnjih mjeseci nalazi u uzavrelom političkom loncu.

Podijelite:

Predsjednik SDA Makedoniji Dželal Hodžić govorio je u novom podcastu bosanskohercegovačkog lista „Stav“ govori je o trenutnoj situaciji u Sjevernoj Makedoniji i trenutačnoj političkoj situaciji u toj zemlji obzirom na predstojeće izbore.

Zagovornik je proevropske struje u makedonskoj politici, a uskoro se bliže izbori te se Hodžić zadnjih mjeseci nalazi u uzavrelom političkom loncu.

Gost podcasta lista „Stav“, kojega većina makedonskih Bošnjaka voli zvati Dželjo, rođen je 1985. godine u Skopju gdje je završio fakultet za novinarstvo i PR, a SDA Makedonije vodi dvije godine. U politiku ulazi iz nevladinog sektora, a bio je i ugledni novinar. Zanimljivo je da Dželjo Hodžić gaji odlične odnose i s drugim manjinskim zajednicama, ali i sa Albancima.

Hodžić objašnjava kakva vrsta destrukcije se uvozi u Makedoniju iz Rusije, a preko Srbije, zatim se osvrće i na pojave makedonskog nacionalizma, kao i stupnja integracije Bošnjaka u Makedoniji.

Hodžić navodi primjere na koji način raskoli u sandžačkoj politici utječu na stanje Bošnjaka u Makedoniji, otkriva na koji se način Trojka ponaša kada dolazi u Makedoniju, a vrlo je zanimljiva njegova opservacija skupa kojega je prošle godine organizirao Šemso Mehmedović u Skopju.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije