14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaPolitikaBiHErdoan: Nametanje izmjena izbornog zakona u BiH intervencija prema demokratskom procesu, to...

Erdoan: Nametanje izmjena izbornog zakona u BiH intervencija prema demokratskom procesu, to nikako ne podržavamo (Video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), koji je danas doputovao u posjetu Bosni i Hercegovini, dočekan je uz najviše državne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH. Erdoana je ispred zgrade Predsjedništva dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. U okviru zvanične posjete turskog predsjednika Erdoana Bosni i Hercegovini održan je sastanak delegacija Turske i BiH u zgradi Predsjedništva BiH.

Predsjednik Erdoan je još jednom danas u Sarajevu nakon sastanka naglasio  da je Turska spremna učiniti sve u njenoj moći da se prevaziđu poteškoće u BiH.

„Intervencija visokog predstavnika bila bi intervencija prema demokratskom procesu što mi nikako ne podržavamo.“ – rekao je Erdoan.

Delegacije su danas donijele i odluku o putovanju samo s ličnim kartama između BiH i Turske, a ministarstva će ubrzano raditi na realizaciji te odluke.

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između BiH i Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnose na sporazum u oblasti odbrambene industrije, javlja Anadolu Agency (AA).

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA