Gaćinović posle pobede nad Partizanom: Krvavo smo radili za pobedu

Komentari:12
FOTO: D. Sandić

Podijelite:

Vladimir Gaćinović, trener Novog Pazara, zadovoljno posle tri osvojena boda protiv Partizana

Istina je da se jednom pobedom ne mogu nadoknaditi tri poraza, još je veća istina da kad se na pleća baci Partizan onda se baš sa slatkim razlogom lako zaboravi sve ono što je bilo pre toga. To što su crno – beli i pre Pazara uleteli u slepu ulicu ne umanjuje, već uvećava trijumf Gaćinovićevih momaka.

Plavo – beli su snagom volje, odgovornošću i umećem svakog igrača gurnuli Parni valjak u novi ćorsokak, u kojem nema ko pre izlaska na teren nije smestio Novopazarce.

Tačno je da Partizan na početku ovog šampionata ni izbliza ne liči na tim koji nosi to veliko ime, ali zar nije kroz istoriju ove igre bezbroj puta dokazano da na papiru bolji tim, da ne govorimo sa koliko skupljim igračima, mnogo jednostavnije izlazi iz neugodnih situacija kada naspram sebe ima takođe gubitnika, čiji renome ne doseže ni blizu njegovom?

Zato, način i trenutak u kojem je Novi Pazar tukao Partizana zaslužuju ne aplauze, nego ovacije!

Nevezano za krajnji ishod dva tima su umela da odigraju sadržajnije i za oko mnogo lepše utakmice, ali da sastav koji je bio čvrsto zakucan za dno tabele izgleda tako zrelo i sve vreme koncentrisan na rezultat protiv zvučnog rivala, to se baš i ne pamti.

Biće i onih koji će tvrditi da ono što nije viđeno na terenu, a očekivalo se, nije ni moglo da se vidi nakon što su crno – beli u 23. minutu ostali bez isključenog Saničanina.

Da se to nije dogodilo ko zna kako bi se stvari dalje razvijale, ali ako ćemo pošteno ni do crvenog kartona Partizan nije bio ubedljiv.

Igrači u plavo – belim dresovima trebalo je petnaestak minuta da se okuraže i shvate da protiv sebe imaju rivala s kojim su i niški Radnički i TSC bili ravnopravni, pa i bolji u ne tako retkim momentima.

Bilo je prilika da se Partizan i pre devedesetog minuta dovede u poziciju iz koje nema povratka, ali je sasvim razumljivo da tim koji je u sva tri prethodna meča fulao na sitnicama sebi nije smeo da dozvoli još jedno poklanjanje, a Novi Pazar je do Partizana pokazao da zna da bude baš „darežljiv“ prema protivnicima.

– Znali smo od samog početka da nemamo mnogo šansi u otvorenoj igri. Utakmicu smo tako pripremili da ih iz tranzicije ozbiljno ugrozimo. Tranzicija je bila i pre penala kod prilike Majdevca. Crveni karton i penal su ključni detalji. Ni posle njih se nismo otvarali znajući da Partizan ima dobre, brze i potentne igrače. Tek po izvršenim izmenama sa svežijim igračima izašli smo visoko  i mislim mogli da nismo bili nešto neozbiljniji i do ubedljivije pobede. Čestitam igračima, ginuli su od prvog do poslednjeg minuta i u svakom momenta su znali  šta rade. Partizan se ne pobeđuje svakog dana, ovo je za anale – rekao je Vladimir Gaćinović, trener Novog Pazara.  

Da je treneru Novog Pazara pao kamen sa srca i da to nije rekao lako bi se sa njegovog lica dalo pročitati.

– Teško podnosim poraze i zato 15 dana nisam izlazio u grad. Krvavo smo radili, a to nam se nije vraćalo. Bilo je neprijatno zbog grada koji živi za fudbal i navijača. Neizmerno im zahvaljujem, koliko im značimo pokazali su i prisustvom na poslednjem treningu pred meč sa Partizanom – reče presrećni Gaćinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije