Gradonačelnik Novog Pazara smijenio pomoćnike koje je nezakonito imenovao 2020. godine

Podijelite:

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je posle dvije i po godine, dužnosti svoje dosadašnje nezakonito imenovane pomoćnike Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, objavio je danas radio Sto plus.

Na taj način, Biševac je postupio po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da riješi radnopravni status Hasanovića i Kulundžića jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Biševac je rešenja o njihovoj smjeni doneo još 14. februara, ove godine i ona su odmah stupila na snagu.

Upravna inspekcija je, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zapošljenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zapošljenja – Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rješenja kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja njegovog mandata ili da ih razriješi sa tih funkcija.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbjegavanje njegove primjene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim prijedlozima, donijeću odgovarajuća rešenja”, rekao je ranije Biševac za list “Danas”.

Hasanović, predsednik Sandžačke demokratske partije, je bio pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu je, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, bio “prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije