Hrvoje Krešić – prvi dobitnik Regionalne novinarske nagrade Gordana Suša

Foto: Ilustracija

Podijelite:

Regionalna novinarska nagrada “Gordana Suša” Nezavisnog udruženja novinara Srbije, pripala je novinaru televizije Nova TV iz Zagreba, Hrvoju Krešiću, odlučio je novinarski žiri.

Nagrada “Gordana Suša” dodjeljuje se od ove godine za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu, a po ocjeni žirija, Hrvoje Krešić je svojim profesionalnim angažmanom ispunio ključne kriterijume: profesionalno i odgovorno novinarsko djelovanje u televizijskom mediju, u skladu sa univerzalnim etičkim kodeksom novinara i u službi javnog interesa, zaštite ljudskih prava i slobode medija, kao i interesa i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, vjerski ili rodni identitet.

“Profesionalnost, novinarska etika, uvažavanje javnog interesa, univerzalnost, spremnost da pomogne kolegama iz drugih medija, snažan televizijski identitet i lični integritet karakterišu rad Hrvoja Krešića. Menjao je televizijske redakcije, ali ne i način rada, i u sebi je integrisao talenat i vještinu izvještavanja u najrazličitijim televizijskim formatima”, ističe se u obrazloženju odluke o dodjeli Nagrade “Gordana Suša”.

NUNS je nagradu osnovao u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona i uz podršku porodice Suša, sa ciljem da sačuva i održi sjećanje na jednu od najboljih televizijskih novinarki sa ovih prostora.

Novinarski žiri je radio u sastavu: Željko Bodrožić (predsednik NUNS), Borka Rudić (generalna sekretarka Udruženja BH novinari), Hrvoje Zovko (predsednik Hrvatskog novinarskog društva), Branka Mihajlović, Jugoslav Ćosić, Fahri Musliu i Velimir Ilić.

Žiri je saopštio da su pored Krešića u uži izbor ušle novinarke Arijana Saračević – Helać (Federalna televizija – FTV Bosne i Hercegovine) i Emina Kovačević (N1 Srbija), i da je u takvoj konkurenciji bilo izuzetno teško donijeti konačnu odluku.

Kako je najavljeno iz NUNS-a, nagrada će biti uručena četvrtak, 2. februara, u 19 sati, u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije