Ibrahimović: Hitno ubrzati radove i povećati broj radnika na završetku puta Rožaje – Špiljani

Foto: MKI

Podijelite:

Na putnom pravcu Rožaje – Špiljani potrebno je hitno ubrzati radove, u najkraćem roku poveća broj radnika i mehanizacije na gradilištu kako bi radovi bili završeni u što kraćem roku, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa izvođačima radova, predstavnicima kompanije Strabag.

Kako je saopšteno iz MKI, nakon što je u prethodnom periodu održano više sastanaka sa menadžmentom kompanije Strabag, a uslijed nezadovoljstva situacijom na gradilištu na rekonstrukciji puta Rožaje – Špiljani, na zahtjev Ibrahimovića danas je održan sastanak sa Hajmo Obervinklerom – tehničkim direktorom kompanije Štrabag iz Beča.

Podsjetimo, rekonstrukcija dionice Rožaje – Špiljani započeta je prije tri godine. Rokovi za završetak radova su više puta probijani. Grupa građana blokirala je više puta magistralni put Rožaje – Špiljani sa zahtjevom da se što prije završe radovi.

U saopštenju MKI se navodi da je Ibrahimović ocijenio kako je situacija na ovom gradilištu jako loša i istakao da razumije i opravdava proteste i negodovanje stanovnika ovog kraja.

Istakao je zahtjev da se ubrza dinamika izvođenja radova i u najkraćem roku poveća broj radnika i mehanizacije na gradilištu kao i da se uspostavi bolja organizacija rada, kako bi se radovi završili u što kraćem roku i na kvalitetan način te kako bi se smanjile negativne posljedice na život stanovnika koji gravitiraju ovom putnom pravcu.

Kako se navodi u saopštenju, Ibrahimović je podvukao da ranija obećanja i rokovi koje su predstavnici izvođača predstavili kao realne za završetak radova nisu ispoštovani, te da to ozbiljno ugrožava kvalitet života ljudi na tom području ali i renome kompanije Strabag.

Naglasio je takođe je da je prioritet današnjeg sastanka da svi uključeni u projekat predlože konkretne korake i rokove u kojima će određene faze projekta biti završene i predložio sedmično izvještavanje sa terena i obilazak gradilišta, kako od strane predstavnika izvođača radova, nadzora, Uprave za saobraćaj i nadležne inspekcije, tako i od strane predstavnika MKI.

Predstavnik Strabaga istakao je da su svjesni neophodnosti uvećanja broja izvršilaca i građevinske opertive i predočio prisutnima određene korake koje je menadžment kompanije već preduzeo na tom planu, saopšteno je iz MKI.

“Zaključeno je da se u najkraćem periodu očekuje vidno inteziviranje dinamike izvođenja radova i poštovanje dogovorenih rokova”, zaključuje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, državni sekretar Admir Šahmanović, generalni direktor za državne puteve Miroslav Mašić, generalni direktor za inspekcijske poslove Mirsad Ćatović, sekretarka MKI Mirsada Bošnjak, direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović sa saradnicima, predstavnici Nadzora iRD Engineering, kao i gdin Obervinkler sa saradnicima iz predstavništva Štrabaga iz Beograda i Podgorice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije