Imamović: Manjinski narodi prvi osjete antievropske i antidemokratske režime

Podijelite:

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, sa kolegama iz poslaničke grupe, danas se u Skupštini Srbije sastao sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju  Vladimirom Bilčikom i i s članom Delegacije Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Matjažom Nemecom.

„U ime poslaničke grupe „Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina“ prenijeli smo očekivanje da će međustranački dijalog o izbornim uslovima biti ubrzo nastavljen.“ – napisao je na svome Fejsbuk profilu Enis Imamović.

Imamović je u ime SDA Sandžaka, Bošnjaka i svih građana Sandžaka evroparlamentarcima iznio  zabrinutost zbog najava koje dolaze iz Evropske unije da će pregovori o članstvu Srbije biti zaustavljeni i naglasio da kao predstavnici Bošnjaka još ranije upozoravali Evropsku Uniju i sve njene institucije da Vučićev režim ne vodi evropsku politiku, već da Srbiju sve više udaljava od članstva u EU.

„Neće biti kazna za Vladu i Vučićev režim već kazna za sve građane, te prodemokratske i proevropske snage u Srbiji.“ – naglasio je Imamović.

Tokom sastanka poslanici poslaničke grupe „Evropski regioni – Vojvodina Sandžak Preševska dolina“ podcrtali su da i danas postoje pojedine strukture EU koje su Vučiću gledale kroz prste i zbog toga nije korektno da cijenu plate oni koji se decenijama zalažu i bore za evropske i demokratske vrijednosti u Srbiji.

„Kao signal ranog upozorenja naglasio sam nelegitiman Akcioni plan za poglavlja 23 i 24 i činjenicu da iz njega najgrublje izbačeni svi zahtjevi bošnjačkih predstavnika. U tom smislu, manjine su u stanju da prve osjete antievropske i antidemokratske režime i ponašanje Vlade.“ – upozorio je Enis Imamović.

Radna posjeta je u okviru dijaloga Evropskog parlamenta sa Skupštinom Srbije, odnosno međustranačkog dijaloga, a cilj posjete je razgovor o izgledima saradnje tokom novog skupštinskog mandata posle aprilskih izbora u Srbiji, navodi se u saopštenju EU info centra.

Europoslanici Bilčik i Nemec u radnoj posjeti Srbiji u četvrtak i petak u svojstvu vodećih poslanika za Zapadni Balkan i Srbiju, po mandatu Parlamentarne grupe za podršku demokratiji i izbornu koordinaciju, i da će se sastati sa predstavnicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i s najvišim državnim funkcionerima, stoji u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije