Izabran novi saziv Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP)

Komentari:12

Podijelite:

Novi saziv Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru danas je na redovnoj konstitutivnoj sednici odlučio da još jedan mandat na funkciji predsjednika povjeri Izetu Cami, koji je i do sada obavljao ovu dužnost, saopteno je sa te visokoškolske ustanove.

Izet Cama, student master studija građevinarstva, dobio je jednoglasnu podršku najvišeg studentskog predstavničkog tijela.

Za zamjenika predsednika izabran je Nikola Glišović, apsolvent računarske tehnike, dok će dužnost sekretara obavljati Anesa Halilović, student druge godine prava.

Na konstitutivnoj sjednici Studentsko gparlamenta, koja se održava pred početak školske godine, pokrenut je postupak za izbor novog studenta-prorektora i izabrano je Predsjedništvon ajvišeg studentskog predstavničkog tijela.

Prorektor Državnog univerziteta prof. dr Zana Dolićanin, u svom obraćanju prije početka radnog dijela sednice, naglasila je da su studenti u centru obrazovnog procesa i da će uprava ove visokoškolske ustanovedosledno podržavati sve konstruktivne predloge Studentskog parlamenta koji vode unaprjeđenju rada i poboljšanju kvaliteta nastave.

Izet Cama je ocjenio da je intersovanje tokom izbornih aktivnosti u studentskoj organizaciji bilo izuzetno veliko, pa očekuje da će predstavnici studenata i u novom mandatu imati puno posla i da će održati kontinuitet sa već započetim aktivnostima.

Sastav najvišeg studentskog predstavničkog tijela čine izabrani predstavnici svih studijskih programa Državnog univerziteta.
Za novi saziv Studentskog parlamenta, izbori se uobičajeno održavaju u aprilu, a konstitutivna sednica u septembru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije