16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaIzbori BNV: Predata lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin”

Izbori BNV: Predata lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin”

IzvorTAKT

Kandidati liste za Bošnjačko nacionalno vijeće “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” predali su danas listu Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu, a koja će biti na predstojećim izborima 13. novembra.

Kandidati liste za Bošnjačko nacionalno vijeće “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” predali su danas listu Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu, a koja će biti na predstojećim izborima 13. novembra, prenosi takt.info.

Lista broji 35 kandidata, a na osnovu povjerljivih informacija, predvodi ih Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka i dugogodišnji direktor Muzeja Ras Novi Pazar. Drugi na listi je Sead Šemsović, univerzitetski profesor, a treća na listi je Jasmina Curić doktor agroekonomskih nauka i trenutna predsjednica Vijeća.

Četvrti na listi je Kenan Hot koji je bio i predsjednik opštine Tutin, odmah za njim, peti po redu je Muhedin Fijuljanin iz Sjenice, politikolog koji je u sadašnjem sazivu Vijeća obavljao funkciju potpredsjednika zaduženog za resor informisanja na bosanskom jeziku.

Minela Kalender, Rešad Ugljanin i Adnan Bjelak sljedeći su na listi, nakon kojih ide Indira Hadžibulić.

Na listi su i Denis Martinović profesor bosanskog jezika iz Tutina i Fahrudin Mavrić univerzitetski profesor koji je u ovom sazivu Vijeća predsjednik Izvršnog odbora.

Od 35 kandidata 16 je iz Novog Pazara, 7 iz Tutina, 6 iz Sjenice i po 3 kandidata iz Prijepolja i Priboja.

“Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” treća je lista iz Novog Pazara koja će se kandidovati za predstojeće izbore za nacionalne savjete nacionalnih manjina.

IzvorTAKT
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA