Izbori BNV: Predata lista “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin”

Komentari:12

Podijelite:

Kandidati liste za Bošnjačko nacionalno vijeće “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” predali su danas listu Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu, a koja će biti na predstojećim izborima 13. novembra.

Kandidati liste za Bošnjačko nacionalno vijeće “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” predali su danas listu Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu, a koja će biti na predstojećim izborima 13. novembra, prenosi takt.info.

Lista broji 35 kandidata, a na osnovu povjerljivih informacija, predvodi ih Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka i dugogodišnji direktor Muzeja Ras Novi Pazar. Drugi na listi je Sead Šemsović, univerzitetski profesor, a treća na listi je Jasmina Curić doktor agroekonomskih nauka i trenutna predsjednica Vijeća.

Četvrti na listi je Kenan Hot koji je bio i predsjednik opštine Tutin, odmah za njim, peti po redu je Muhedin Fijuljanin iz Sjenice, politikolog koji je u sadašnjem sazivu Vijeća obavljao funkciju potpredsjednika zaduženog za resor informisanja na bosanskom jeziku.

Minela Kalender, Rešad Ugljanin i Adnan Bjelak sljedeći su na listi, nakon kojih ide Indira Hadžibulić.

Na listi su i Denis Martinović profesor bosanskog jezika iz Tutina i Fahrudin Mavrić univerzitetski profesor koji je u ovom sazivu Vijeća predsjednik Izvršnog odbora.

Od 35 kandidata 16 je iz Novog Pazara, 7 iz Tutina, 6 iz Sjenice i po 3 kandidata iz Prijepolja i Priboja.

“Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin” treća je lista iz Novog Pazara koja će se kandidovati za predstojeće izbore za nacionalne savjete nacionalnih manjina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije