Izbori u Crnoj Gori: Bošnjačka stranka osvojila šest poslanika

Foto: fb/BosnjackaStrankaOfficial

Podijelite:

Bošnjačka stranka (BS) na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori ostvarila je najbolji rezultat od svog osnivanja i prema preliminarnim rezultatima, BS je osvojila 6,8 odsto, odnosno imat će šest poslanika u Skupštini, javlja Anadolija.

Predsjednik BS Ervin Ibrahimović, kazao je za AA da je ovo istorijski rezultat. On je čestitao građanima jer su, kako je naveo, omogućili fer i demokratsku atmosferu tokom izbornog dana.

„Od srca čestitam svima koji su glasali BS, omogućili da ostvari najbolji rezultat od osnivanja i da je jedina partija iz parlamentarnog saziva koja bilježi rast“, naveo je Ibrahimović.

On je rekao da su građani prepoznali ispravnu politiku BS-a i jasno rekli da će dati glas onoj partiji koja je bezrezervno za evropsku, demokratsku i građansku Crnu Goru.

„Građani su za onu partiju koja sve vrijeme čuva multietnički i multivjerski sklad u Crnoj Gori, kao najveću vrijednost, jer nema demokratske, evropske Crne Gore bez Bošnjaka i jake BS“, kazao je Ibrahimović.

On je poručio da će BS sve uraditi da u što kraćem periodu Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije (EU).

„Moramo slušati šta kažu građani, oni duže vrijeme poručuju da žele Crnu Goru u EU. Izabraćemo Vladu koja dijeli evropske vrijednosti, stabilnu vladu koja će bezrezervno biti za evropski put Crne Gore“, naveo je Ibrahimović.

Bošnjaci politički zreo i društveno odgovoran narod

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka čestitao je na izbornim rezultatima koje je ostvarila Bošnjačka stranka na juče održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

„Ovaj izborni rezultat Bošnjačke stranke je jasna poruka da su Bošnjaci Sandžaka i Crne Gore politički zreo i društveno odgovoran narod“, istakao je Ugljanin.

On kaže da su Bošnjaci podržali koncept građanske Crne Gore, punopravne članice NATO saveza i Evropske unije, za koju se, Bošnjačka stranka zalaže.

„Ponosni na svoj bošnjački nacionalni i islamski vjerski identitet, predvođeni Bošnjačkom strankom sa Vama na čelu, Bošnjaci su postali pozitivan i pouzdan faktor političke stabilnosti u Crnoj Gori“, zaključeno je u čestitki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije