Izrael nastavlja sa zračnim napadima na Gazu

Podijelite:

U najnovijim zračnim napadima Izraela u petak ubijena su još dva Palestinca u blokiranom Pojasu Gaze, čime je ukupan broj poginulih u zračnim napadima povećan na 33, javlja Anadolija.

Kako je objavilo Ministarstvo zdravlja Palestine, u izraelskom zračnom napadu na zgradu u naselju Al-Nasr u Gazi poginula su dva Palestinca, a petero je ranjeno.

Izraelske snage nastavljaju s napadima na Pojas Gaze već četvrti dan zaredom, a broj poginulih je porastao na 33, dok je 98 osoba ranjeno u zračnim napadima.

Aziz al-Kahalut, portparol Ministarstva socijalnog razvoja, rekao je na konferenciji za novinare da su ukupno 94 porodice pogođene u izraelskim napadima na Pojas Gaze od utorka.

Kahalut je istakao da su zračni udari koje izvodi Izrael dodatno pogoršali patnje ljudi u Gazi, koja je već dugi niz godina pod opsadom. Apelovao je na međunarodne organizacije za ljudska prava da poduzmu mjere kako bi zaštitili palestinski narod.

Izraelska vojska je u utorak pokrenula zračne napade na Gazu, uz obrazloženje da je ciljala na vodstvo palestinske grupe Islamski džihad.

Indirektni pregovori o prekidu vatre između izraelskih i palestinskih grupa još uvijek nisu dali rezultate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije