Konkurs za nagradu “Mak Dizdar” 2023. godine

Podijelite:

Festival kulture „Slovo Gorčina“ raspisao je konkurs za dodjelu književne nagrade „Mak Dizdar“ za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku ili pjesnikinji u 2023. godini saopštio je Upravni odbor festivala.

Pravo učešća na konkursu imaju autori do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.

Kako kažu, rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama, a izuzev toga navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij za odabir najboljih koji će biti i nagrađeni.

Upravni odbor festivala je u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva obezbijedio da prvonagrađeni rukopis bude objavljen kao zbirka pjesama, a pored statueta Gorčina dobit će i novčanu nagradu od 500 Eura. Druga nagrada iznosi 250 Eura, a trećeplasirani će biti darovan sa 150 Eura.

Rukopise treba dostaviti elektronskim putem, u .pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac na sajtu Festivala „Slovo Gorčina“ , a krajnji rok za dostavu je 4. juni 2023. godine.

Važna napomena za one koji se odluče da uzmu učešće jeste da osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju lični i kontakt podaci autora. Ovi podaci ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na e-mail adresu navedenu u prijavi.

Proglašenje pobjednika konkursa i dodjela nagrade „Mak Dizdar“ održat će se u sklopu festivala, 28. jula 2023. godine. Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije