Konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore: Verifikovani mandati poslanicima Bošnjačke stranke

Podijelite:

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore održana je danas u Podgorici, a predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša koji je pročitao zvanične rezultate izbota,  kazao je da očekuje da će ovaj saziv Skupštine u zakonskom roku uspjeti da realizuje izbornu reformu. Mugoša je poručio poslanicima da danas dobijaju slobodni mandat, što znači da postupaju po sopstvenoj savjesti.  

Prva tačka dnevnog reda trebalo je da bude izbor predsjednika parlamenta, ali kako predsjedavajući nije dobio prijedlog za kandidata za tu funkciju, predložio je pauzu.

Sjednici, između ostalih, prisustvuje predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, kao i predstavnici pravosuđa.

U novom sazivu Skupštine lista PES-a imaće 24 poslanika, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, 21. Koalicija ZBCG imaće 13 poslanika, Lista Hrabro se broji 11, a Bošnjačka stranka šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaće koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Verifikovani mandati novim poslanicima Bošnjačke stranke

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati novim poslanicima, a Bošnjačku stranku će u novom sazivu predstavljati mr Ervin Ibrahimović, Amer Smailović, Kenana Strujić-Harbić, Damir Gutić, Admir Adrović i Mirsad Nurković.

Ervin Ibrahimović je aktuelni predsjednik Bošnjačke stranke. Metalurški fakultet završio je u Prištini, a magistrirao u Beogradu 2007. godine. Poslaničku funkciju je obavljao u dva mandata, a biran je i za ministra kapitalnih investicija i potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Amer Smailović je po profesiji spec.engleskog jezika i književnosti. U prethodnom sazivu obavljao je funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Kenana Strujić-Harbić je diplomirala na Filozofskom fakultetu Sarajevskog Univerziteta, odsjek filozofija i sociologija. U prethodnom sazivu je obavljala funkciju šefice kluba poslanika BS u Skupštini Crne Gore.

Damir Gutić je potpredsjednik Bošnjačke stranke. Po profesiji je diplomirani ekonomista. Obavljao je značajne državne i partijske funkcije.

Admir Adrović je diplomirani ekonomista. Obavljao je funkciju generalnog sekretara BS, a 28.aprila 2022. godine je izabran za ministra rada i socijalnog staranja.

Mirsad Nurković je diplomirani ekonomista. Obavljao je značajne državne i partijske funkcije, a nalazi se na čelu OO BS Rožaje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije