Kučević: Donijeli smo promjene u stranci i iz ovih izbora smo izašli kao ubjedljivi pobjednici

Uprkos pritiscima, inspekcijama na naše istaknute privrednike i višemilionske investicije koje su odraz zloupotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji i koje su isključivo išle jednoj političkoj stranci

Podijelite:

Predsjednica SDA Sandžaka Ogranka Tutin Selma Kučević kao ključ uspjeha i pobjede ove stranke na lokalnim izborima vidi u tome što su, uprkos velikim pritiscima sa raznih strana, poslušali građane i napravili promjene u stranci, kazala je u svojoj izjavi za novopazarski SNews.

“Poslušali smo građane i donijeli promjene u stranci koje su zaista bile preko potrebne. Uprkos pritiscima, inspekcijama na naše istaknute privrednike i višemilionske investicije koje su odraz zloupotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji i koje su isključivo išle jednoj političkoj stranci”, rekla je Kučević koja je bila nosilac liste pobjedničke „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin“.

Navela je da je tokom izborne kampanje bilo prijetnji i ucjena zaposlenim u javnim ustanovama i institucijama, ali i kvotama za zapošljavanje.

“Bilo je manipulacija u raznim oblicima, čak i opraštanja kazni. Nezamislive stvari su se dešavale u ovom kratkom periodu. Posebno mi je drago što je ovaj narod pokazao da ga na ovaj način niko ne može prevarit, kao što je pojavljivanje i obećanje samo u izbornoj kampanji”, pojašnjava Selma Kučević, koja je i narodna poslanica SDA Sandžaka u Skupštini Srbije.

Kučevićeva zaključuje da su se u kampanji suočili sa svim mehanizmima koji su bili, isključivo, usmjereni samo protiv SDA Sandžaka.

„I opet, iz svega ovog, smo izašli kao ubjedljivi pobjednici. Tutin je postao pravo čudo otpora i bedem ove naše stranke”, poručila je.

Na redovnim lokalnim izborima održanim 2. juna 2024. godine lista „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ osvojila je 6.616 glasova i, od ukupno 37 odborničkih mjesta, u lokalnom parlamentu će imati 18 odborničkih mjesta, kao i u prethodnom sazivu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije