14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaKulturaKulturni centar Novi Pazar najavio bogat ljetnji program

Kulturni centar Novi Pazar najavio bogat ljetnji program

Kulturni centar u Novom Pazaru, je, bar kako je publika navikla, godinama vrlo aktivan u različitim domenima, kazala je za naš portal urednica dramskog i filmskog programa Elma Šabanović. Ona dodaje da je bioskop u Novom Pazaru jedan od najposjećenijih u Srbiji, bar kako svi svi podaci distributera govore.

Mi imamo redovni boiskopski program koji podrazumijeva filmove dva puta sedmično, to jest, emitujemo tri filma, ali nam je jako važno da u taj repertoar bude uvršten i jedan dječiji film, jer su se djeca zaista pokazala kao najvjerniji posjetioci i najvjernija publika, kazala je Elma.
Ona je takođe navela da se početkom septembra očekuje i jedna radionica koja se zove „Mala škola bontona – kako se gleda film“ i da je namijenjena za djecu uzrasta od 10 do 15 godina.

„Bioskop će raditi istom dinamikom kao i do sada. Što se tiče muzičkog programa, publika u Novom Pazaru je navikla na muzički festival „Zeman“ koji će trajati tri dana, a koji će se održati na Žitnom trgu u Novom Pazaru krajem mjeseca jula.

Iako je planirana pauza tokom ljeta za dramski dio programa, u planu su pripreme za realizaciju pozorišne predstave kabare – mjuzikl za kraj mjeseca septembra.

„Mi takođe imamo tradicionalne muzičke i tradicionalne programe za mlade, pa se zato i trudimo da uvijek dodamo i neke nove manifestacije kao što smo skoro imali divnu saradnju sa FIS festivalom iz Beograda gdje je pazarska publika na Žitnom trgu mogla da gleda uživo predstave“, istakla je Elma.

Kulturni centar Novi Pazar, osim pomenutih programa, nudi i programe za ljubitelje književnog programa i umjetničkih izložbi.
Uvijek ima događaja koje organizujemo i stalno širimo mrežu naše saradnje, tako da za sve ljubitlje književnog prgrama i izložbi vrata Kulturnog centra u Novom Pazaru biće otvorena za sve posjetioce tokom ljeta.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA