14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaDruštvoNOVI PAZAR: LAŽNA DOJAVA O POSTAVLJENOJ BOMBI U ŠKOLI BRATSTVO

NOVI PAZAR: LAŽNA DOJAVA O POSTAVLJENOJ BOMBI U ŠKOLI BRATSTVO

Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u osnovnoj školi “Bratstvo” bila je lažna, a nastava u toj školi će redovno odvijati u drugoj smjeni od 14 sati.

Iz Policiske uprave Novi Pazar medijima je rečeno da je nakon izvršenog pregleda utvrđeno da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru bila lažna.

Nakon dojave koja je danas u 11.10 sati stigla na mail adresu škole djeca i zaposleni su odmah evakuisani iz prostorija škole.

Iz Policijske uprave Novi Pazar za Behar TV je potvrđeno da danas nisu imali druge slučajeve dojave o postavljenoj bombi u nekim drugim školama u Novom Pazaru, kako je prethodho objavio jedan lokalni portal.

Tokom intervencije policije i kontradiverzionog preglada dio ulice Stevana Nemanja u kojoj se nalazi škola bio je zatvoren za saobraćaj, a ispred škole je bilo više policijskih i vozila hitne pomoći.

U Srbiji su u posljednjih 15 dana dolazile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama, tržnim centrima i javnim objektima.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA