LSV: Srbija je u dubokom blatu mržnje i nasilja. Rešenje su antifašizam i Evropska unija

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocjenila je danas, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, da je društvo u Srbiji, 78 godina poslije, “preplavljeno idejama koje promovišu mržnju i nasilje”, stoji u saopštenju koje potpisuje Aleksandar Marton, portparol Lige.

“Na sceni ja apsolutna brutalizacija javnog prostora. Govor mržnje dominira u medijima a na njima paradiraju ratni zločinci i osuđeni kriminalci. Zločinci i kriminalci, koji su ‘90-tih godina sejali smrt na ratištima, svakodnevno šire svoje otrovne ideje”, navela je ta stranka u saopštenju.

Ocjenjuju da za ovakvu situaciju u društvu isključivo je odgovorna vlast kojoj prema njegovim rečima “odgovara dalje urušavanje sistema vrijednosti i još dublja kaljuga u kojoj se davi naše društvo”.

“Jedini put koji je ispravan je put evropeizacije i modernizacije zemlje. Samo članstvo u Evropskoj uniji može biti garant za državu u kojoj ideje, za koje smo smatrali da su poražene 1945. godine, neće dominirati javnim prostorom”, ocijenio je Marton.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije