Medijske projekte u Novom Pazaru ocjenjuju stručnjaci iz Prijepolja, Ljiga i Beograda

Podijelite:

Grad Novi Pazar objavio je danas konačnu listu od 37 prijedloga medijskih projekata, kao i imena članova komisije koja će predložiti izbor i raspodjelu novčanih sredstava na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Novog Pazara u 2023.godini.

Kako je navedeno u konačnoj listi, najveći iznos, od ukupno raspoloživih 46 miliona dinara, za projekat “Naša misija: Informisani građani i javni interes” RTV Novi Pazar je konkurisala za 44 miliona dinara. Slijede Sandžak TV za “Sandžak jutro” sa 20 miliona i 810 hiljada dinara i Info centar Tutin za projekat “Sandžačka dijspora u Turskoj” sa 10 miliona dinara procjenjene vrijednosti tog projekta.

Većina podnosioca projekta su iz Novog Pazara, ali na listi su oni registrovani u Tutinu, Beogradu, Čačku, Prijepolju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Maloj Vrbici.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihad Biševac donio je rješenje koji su za članove komisije koja će ocjenjivati projekte i predložiti novčane iznose. U tročlanu komisiju izabrani su Muharem Mutabdžija iz Prijepolja, na prijedlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, Andrijana Srećković iz Ljiga, na predlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić iz Beograda.

Mutabdžija je bio te komisije prošle, a Bunčić prethodne dvije godine.

Komisija je dužna da u roku od 20 dana od dana formiranja sačini prijedlog o raspodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz Budžeta Grada Novog Pazara radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini, konstatuje se u tom rješenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije