Mjesec dana od ubistva Ervina Ćelahmetovića od strane srpskog policajca

Podijelite:

Danas se navršava tačno mjesec dana od kako je  Ervina Ćelahmetovića iz Priboja ubio pripadnik specijalne jedinice MUP-a Srbije Igor Avramović, a građani Sandžaka to neće i ne mogu zaboraviti.

U lokalu „Strit“ u Priboju ubica Igor Avramović je bez razloga, kako su prenijeli pojedini mediji, više puta udario u glavu metalnim boksom Ervina, što je vjerovatno bilo razlog da je od posljedica udaraca preminuo na licu mjesta.

Ono što već mjesec dana zabrinjava građane Sandžaka jeste da je ovaj krvavi zločin počinio aktivni pripadnik policije Srbije u Priboju na očigled brojnih svjedoka, kao i da su mu nakon ubistva pomoć u bekstvu pružili i drugi pripadnici MUP-a, a da do danas nema adekvatne reakcije državnih organa Srbije.

Nakon bekstva policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske, 26. maja su na području Trebinja lišili slobode Igora Avramovića, a javnost od tada nema nikakvih informacija kako tužilaštvo postupa u njegovom slučaju ni da li je Avramović izručen vlastima Srbije.

Dženazi rahmetli Ervina u Priboju prisustvovao je veliki broj građana Sandžaka, a iza njega ostale su dvije sestre, Emina i Elza, sestričine, amidža, dajidža, tetke i ostala rodbina. Oba roditelja su ranije preminula. Bio je siroče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije