Mustafi: Preševska dolina je dio dnevnog reda Capitol Hilla

Podijelite:

„Na putu ka svjetskoj prestonici demokratije. Kongresno slušanje za Preševsku dolinu u organizaciji senatora Jonija Ernsta i Gary Petersa“, napisao je Ragmi Mustafi, predsjednik Albanskog nacionalnog vijeća na svojoj Instagram stranici.

Mustafi je uz objavu okačio i fotografiju na kojoj je obavjestio da zajedno sa delegacijom Preševske doline otputovao za Sjedinjene Američke Države, odakle naglašavajući da će „Dolina sutra biti dio dnevnog reda Cwpitol Hill“.

Ovaj događaj organizovali su senatori Ernst i Peters koji su kopredsjedavajući kongresne grupe za albanska pitanja američkog Senata i on je od historijskog značaja Albance u dolini.

Mustafi, koji putuje skupa sa narodnim poslanikom Šaipom Kamberijem i savjetnicom premijera Kosova Arditom Sinani, ističe da nakon velikog angažmana sa Albansko-američkom građanskom ligom na čelu sa Joeom i Shirley DioGuardi prilika je da se o teškom položaju albanske zajednice i sistemskoj diskriminaciji podnese izvještaj pred Senatom u ovim izvanrednim trenucima za politička dešavanja na Zapadnom Balkanu.

„Reciprocitet za jednakost, jednakost za mir, mir za prosperitet“, zaključio je Mustafi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije