Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) počeo drugi upisni rok, slobodno 186 mjesta

Podijelite:

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru (DUNP)  danas je počeo drugi rok za upis na prvu godinu studija.  Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 186 brucoša, 148 na budžetu i 38 na samofinansiranju.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, na studijskim programima matematitika, hemija i biologija,  ima  69 slobodnih mjesta. Na studijama računarske tehnike, softverskog inženjerstva, agronomije i prehrambene tehnologije, na Departmanu za tehničko-tehnološke  nauke,  u septembru može da se upiše ukupno 99 brucoša, dok priliku za upis na  osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena njega ima 7 maturanata.

Prijavljivanje  kandidata  trajaće  i  sutra, a prijemni ispiti polagaće se 7. septembra, saopšteno je sa ove visokoškolske ustanove.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svjedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Kako istuču sa DUNP-a Zbog toga fotokopije dokumenata ne mora da budu ovjerene.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, popunjena su sva mjesta  na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost,  arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Tada je upisom  544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta, popunjen najveći deo upisne kvote.

Tagovi: DUNP septembar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije