Nakon izvještavanja Behar TV stajalište dobija putnike

Podijelite:

Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Novi Pazar“ rade danas na izmještanju vertikalne i horizontalne signalizacije autoboskog stajališta kod parka u Gradskoj ulici u centru Novog Pazara.

Ovim se očekuje da moderno autobusko stajalište postavljeno u toj ulici prije mjesec dana bude pušteno u funkciju i privedeno namjeni, a na usluzi putnicima, o čemu je Behar izvještavao prije dvije hefte.

Na jednom od najprometnijih mjesta u gradu, kod Bedema, putnici godinama čekaju prevoz na otvorenom.

Predstavnici Gradske uprave Novog Pazara su prilikom postavljanja ovog stajališta, krajem decembra prošle godine, najavljivali da će na ovaj način biti olakšano čekanje javnog prevoza svim građanima, a moderno stajalište štitiće od kiše i padavina sve koji čekaju autobus, te da se dugo tražilo adekvatno mjesto kako saobraćaj ne bi bio usporen.

Gradske službe su u vezi ovog autobuskog stajališta imali idejno rješenje još 2014. godine, a 2021. je bilo dostavljeno i gradonačelniku Nihatu Biševcu.

Grad Novi Pazar je u julu 2021. godine raspisao tender za nabavku i montažu 20 autobuskih stajališta sa metalnim klupama, od kojih je jedno trebalo biti sa reklamnim displejom.

Tada je najavljeno da će postavljanjem stajališta biti riješen dugogodišnji problem građana Novog Pazara koji koriste javni prevoz, a koji su, često, autobuse čekali bez ikakve zaštite od vremenskih neprilika.

Vrijednost te nabavke, u prvoj fazi, bila je oko 7,7 miliona dinara ili više od 65 hiljada eura, a posao je povjeren kraljevačkoj firmi Korali.

Iz Inicijative slobodnih građana (ISG) su ranije izijeli stav da Novi Pazar ima putnike bez prevoza, jer javni prevoz skoro da ne postoji.

“Bilo bi jako bitno da u gradu u kojem je ogromna zagađenost i ljudi bi prije prihvatili, ako ima redovan gradski prevoz da ga koriste, nego da se voze svojim autima”, poručeno je iz tog udruženja građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije