NDNV na meti ekstremista, institucije da spriječe fašizaciju društva

Podijelite:

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorava javnost da ekstremističke desničarske organizacije postaju sve ozbiljnija opasnost po društvo, a nadležne organe i institucije još jednom poziva da primjene zakone i sankcionišu pojedince i grupe koji pokušavaju da pravdu preuzmu u svoje ruke.

Iz NDNV saopštavaju da su godinama izloženi prijetnjama ekstremista, zbog toga što dosljedno zastupaju ideje otvorenog društva, medijskog profesionalizma i slobode medija.

„Zbog toga su naša organizacija i njeni predstavnici stalna meta ekstremističkih i neofašističkih grupa koje na različite načine pokušavaju da nas ućutkaju“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

U srijedu, 15. marta, na zvaničnu mejl adresu NDNV stigla je nova prijetnja koju potpisuje ekstremistički “Konzervativni pokret Naši”, u kojem iznose uvrede, te NDNV i portal Autonomija, čiji su izdavači, optužuju da su “strani plaćenici”, da vode “medijski rat protiv Rusije i Srbije” i “promovišu Ukrajinski neonacizam”.

U mejlu su ekstremisti posebno targetirali programskog direktora NDNV Dinka Gruhonjića i kolumnistu Autonomije, medijskog pisca Teofila Pančića.

Taj ekstremistički pokret zagovara primenu ruskog modela po kojem se nezavisni mediji označavaju kao „strani agenti“, podgrevajući opasnu tezu da mediji i organizacije koji se projektno sufinansiraju i promovišu demokratske vrednosti predstavljaju eksponente zapada “kojima je jedini cilj vođenje medijskog rata protiv Rusije i Srbije.”

NDNV poziva nadležne organe da istraže ovu ekstremističku orgazaciju koja otvoreno štiti interese druge države targetirajući domaće medije i organizacije.

Ukoliko se država bude povlačila pred ideologijom zla i prebrojavanjem unutrašnjih neprijatelja, samo je pitanje trenutka kada će će i institucije Srbije biti prepoznate kao “antiruske” jer koriste izdašne fondove “mrskog zapada”. A posle čega može da usledi samo “paljenje Rajhstaga”.

Apeluju na sve institucije, ali i civilni sektor i građane, da se nedvosmisleno suprotstave fašizaciji društva i odbrane slobodu, dok je još imaju, zaključeno je u saopštenju.

Tagovi: NDNV prijetnje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije