NDNV objavio konkurs za tradicionalne godišnje novinarske nagrade

Podijelite:

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) objavilo je danas, povodom 33. godišnjice rada, poziv za dodjelu tradicionalnih novinarskih nagrada.

Naveli su da godišnjicu osnivanja proslavljaju sa porukom da ostaju dosljedni misiji očuvanja novinarske profesije i novinarstva koje, kako su ukazali, postoji samo ako pita, kritikuje i provocira.

“U tom pogledu, NDNV ostaje utočište za medijske profesionalce i slobodne građane, te marginalce koji mijenjaju svijet”, navedeno je u saopštenju.

Prijedloge je moguće poslati do 7. februara, na: office@ndnv.org, a komisija za dodjelu nagrada donijeće odluku koju će potvrditi Upravni odbor NDNV-a.

Uz svaki prijedlog treba ponuditi i obrazloženje zbog čega kolega/koleginica zaslužuje priznanje NDNV-a, dodaje se u pozivu.

Prijedlozi mogu biti dostavljeni za više kategorije – za najboljeg novinara ili novinarku, za najboljeg novinara ili novinarku koji izvještavaju na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, kao i za istraživačko i analitičko novinarstvo.

NDNV dodjeljuje i regionalnu godišnju nagradu “Mirko Djordjević” za najboljeg novinara ili novinarku na eksjugoslovenskom prostoru.

Svaka nagrada uključuje diplomu i novčani deo.

NDNV je osnovano 17. januara 1990. u Novom Sadu i najstarije je nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Jedan je od utemeljivača Asocijacije onlajn medija, a dio je i Koalicije za slobodu medija, koja okuplja najrelevantnija novinarska i medijska udruženja u državi.

NDNV je i na čelu neformalne mreže medija civilnog društva u Srbiji, a predstavnici NDNV-a deo su i neformalne regionalne Novinarske mreže.

Izdavač je informativnog portala Autonomija (autonomija.info), podsajta na mađarskom jeziku (hu.autonomija.info) i portala Vojvodjanski istraživačko – analitički centar VOICE (voice.org.rs).

Najmlađi deo NDNV-a čine redakcije podkasta Reaguj!, Ogledalo, VOICE.

NDNV je i jedan od utemeljivača koalicije nevladinih organizacija Gradjanska Vojvodina, a deo je i regionalne Mreže REKOM pomirenja i Igmanske inicijative.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije