6.3 C
Novi Pazar
27/03/2023
NaslovnicaPolitikaNDNV: Uglednom kolumnisti Draganu Bursaću upućene pretnje iz Srbije

NDNV: Uglednom kolumnisti Draganu Bursaću upućene pretnje iz Srbije

Kolega Bursać je pretnje prijavio MUP-u u Banjaluci, a NDNV će pretnje prijaviti Radnoj grupi za bezbednost novinara u Srbiji.

Ne želimo da citiramo gnusne stvari koje je osoba koja je pretila napisala našem kolegi. Pravničkim rečnikom govoreći – reč je o pretnjama da će napasti na život i telo uglednog novinara. Reč je o osobi sa imenom i prezimenom.

Bursać je pretnje dobio preko društvene mreže Instagram, a osoba koja ih je napisala očigledno ima čvrste namere i pretnje nije napisala u afektu.

Dragan Bursać je veoma često na meti pretnji različitih šovinista i ekstremnih desničara iz regiona. U nekoliko navrata, nepoznate osobe oštetile su mu i automobil. Bursać uvrede i pretnje dobija zbog tekstova u kojima se bavi suočavanjem sa ratnom prošlošću na postjugoslovenskom prostoru i oštrom kritikom nacionalističkih politika u regionu.

Nereagovanje nadležnih institucija samo ohrabruje nasilnike da nastave sa pretnjama. Ukoliko se ne stane na put nekažnjivosti napadima na novinare, državne institucije će za potencijalne posledice snositi punu odgovornost.

NDNV će o pretnjama upućenim našem kolegi obavestiti i međunarodnu javnost.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA