12.1 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaPolitikaNikšić: Postoji ponuda o programskoj koaliciji sa SDA

Nikšić: Postoji ponuda o programskoj koaliciji sa SDA

Izvorfaktor

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratska partija (SDP), gostujući na TVSA govorio je o broju mandata koji je ova stranka dobila te o mogućim koalicijama.

– Vratili smo mandate koje smo izgubili, pet mandata u državnom parlamentu. Smatramo da nam treba 16 mandata, podnijeli smo prijavu na osnovu rezultata izbora. Ponosni smo na Vladu Kantona Sarajevo i “Trojku”, SDP je povećao mandate. Očekujemo Stranku za BiH da nam se pridruži, imali smo razgovore već – kazao je Nikšić osvrćući se na Opće izbore održane 2. oktobra.

O razgovoru sa strankom Demokratske fronte i Željkom Komšićem, Nikšić navodi kako čekaju konačne rezultate te da DF neće u koaliciju ni sa SDA ni sa Narodom i pravdom.

Što se tiče federalnog nivoa, na pitanje da li SDP može bez SDA, Nikšić je kazao za TVSA kako naravno da mogu te da su imali razgovore, ali da o detaljima neće da govori.

– Razgovarali smo sa svima, ima ponuda da se napravi koalicija, ali ja ne bih o tome. Kako ćemo doći do dogovora ako ne razgovaramo – rekao je.

Izvorfaktor
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA