NUNS: Opasno targetiranje medija sa sjevera Kosova

Foto: Ilustracija

Podijelite:

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas “targetiranje i prijetnje” redakcijama portala Kossev i drugih medija na srpskom sa servera Kosova i pozvalo “nadležne” da reaguju tim povodom.

U saopštenju dostavljenom medijima NUNS navodi da je targetiranje počelo na Telegram kanalu “Zečevi KiM” kroz više objava i dva videa u kojima su ti mediji okarakterisani kao “neprijatelji srpskog naroda i Srbije koji su pod uticajem NATO i Zapada”.

“Posebno zabrinjava video sa scenama odbračuna iz filma ‘Dobar, loš, zao’ gdje sve vrijeme stoji logo Kossev a prekida se u momentu kada treba da odjekne pucanj. Ovo nije prvi slučaj ozbiljnog targetiranja i prijetnji novinarima portala Kossev i pozivamo nadležne organe da ispitaju sve okolnosti ovog događaja i upućenih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost svih novinara na Kosovu”, naveli su iz NUNS.

Ocijenili su kao “posebno zabrinjavajuće” što su prijetnje tim medijima upućene “nekoliko dana” nakon objavljivanja spota na društvenim mrežama u kom su targetirani novinari Junajted medije.

“Podsjećamo predstavnike vlasti da moraju da reaguju u ovako ozbiljnim slučajevima targetiranja novinara i medija, i da javno osude takvo ponašanje, o čemu je govorila i predsjednica Evropske federacije novinara Maja Sever, koja je juče pozvala Vladu Srbije da javno osudi napade na novinare”, stoji u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije