12.1 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaDruštvoNUNS raspisao konkurs za novinarsku nagradu ‘Gordana Suša’

NUNS raspisao konkurs za novinarsku nagradu ‘Gordana Suša’

Nezavisno udruženje novinara Srbije ustanovilo je Regionalnu novinarsku nagradu „Gordana Suša“ za televizijsko novinarstvo, u sjećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslovenskih televizijskih novinarki i predsjednicu NUNS-a od 1999. do 2002. godine.

NUNS u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona dodjeljuje godišnju Nagradu „Gordana Suša“ novinarkama i novinarima sa prostora bivše Jugoslavije za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu.

Konkurs je raspisan 29. novembra, a rok za nominaciju je 10. januar 2023. godine.

Odluku o dodjeli Nagrade „Gordana Suša“ za 2022. godinu donijeće stručni žiri koji čine novinari i medijski stručnjaci iz regiona, a svečano uručenje biće upriličeno 2. februara 2023. godine u Beogradu.

Više o nagradi i uslovima konkursa, kao i formular za prijavu možete naći se na sajtu NUNS-a.

Novinarska nagrada „Gordana Suša“ osnovana je sa ciljem da sačuva i održi sjećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslovenskih televizijskih novinarki i da podrži ideje za koje se Gordana Suša beskompromisno borila tokom cijele karijere: bezuslovni profesionalni i fer odnos u izvještavanju, borba za medijske slobode i ljudska prava, tolerancija među svim nacionalnim i društvenim grupama, antiratni aktivizam, kao i borba za profesionalne standarde i bezbednost novinara. Gordana Suša preminula je 22. juna 2021. godine u Beogradu.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA