NUNS traži kažnjavanje tv Pink zbog scena nasilja u rijaliti programu 

Komentari:12
FOTO: Cenzolovka.rs

Podijelite:

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) založilo se danas za kažnjavanje televizije Pink zbog emitovanja nasilja uživo u rijaliti programu i pozvalo druge medije da to ne prenose.

“Na televiziji Pink je emitovan uživo rijaliti program ‘Zadruga 5’, u kojem su prikazane uznemiravajuće scene nasilja u kojima jedan od učesnika rijaliti programa, Filip Car, udara, odnosno, hvata za vrat drugu učesnicu Dalilu Dragojević, kako bi je sprečio da napusti prostoriju, nakon čega se ona hvata za vrat, kašlje, ostaje bez daha i glasa i plače, čime je na najgrublji način povredjen Zakon o elektronskim medijima i Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga”, naveo je NUNS u saopštenju.

NUNS je ocjenio da se emitovanjem takvog sadržaja vređa javni interes i krše ljudska prava.

“Nezavisno udruženje novinara Srbije podnijelo je prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM). Budući da je ovo drugi put za kratko vreme da se takav sadržaj emituje na istoj televiziji, zahtevamo od REM-a da hitno reaguje tako što će da izrekne ozbiljnu meru, kako bi se sprečilo dalje emitovanje nasilja i kako bi Pink povećao bezbednost učesnika rijaliti programa.

To novinarsko udruženje je pozvalo ostale medije da ne dele sadržaj koji promoviše nasilje, jer fotografije i snimci nasilničkog ponašanja, pogotovo nad ženama, podstiču takvo ponašanje u društvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije