Opština Tutin sa Misijom OSCE-a uspješno sprovela projekat stručnog usavršavanja

Podijelite:

Šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Rut Grosman (Ruth Grossman) posjetila je danas opštinu Tutin i tom prilikom razgovarala sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom i njegovim saradnicima.

Na sastanku je bilo riječi o uspješno završeno projektu “Program Stručnog usavršavanja u institucijama lokalne samouprave” u jugozapadnoj Srbiji koji sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji uz podršku Vlade Norveške i Republike Turske, objavljeno je na zvaničnoj facebook stranici Opštine Tutin.

Opština Tutin je u ovom projektu učestvovala sa temom “Nasilje nije kul, nasilje nije drug” koja pokazuje važnost prepoznavanja vršnjačkog nasilja.

Podsjećamo da Misija OEBS-a već drugi put pokreće projekat za mlade za značajnije učešće u društvenom životu, kao i da poboljša znanje i razumijevanje principa dobrog upravljanja, pravnog sistema Republike Srbije i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

Misija u partnerstvu sa Opštinskom upravom opštine Tutin, ima za cilj da ostvari gore pomenute ciljeve i unaprijedi profesionalne vještine i znanja mladih kroz Program stručnog usavršavanja i osposobljavanja u okviru lokalne samouprave.

Misija će ovu aktivnost sprovoditi u partnerstvu i koordinaciji sa Opštinskom upravom Tutin, kombinujući materijalne resurse, znanje, profesionalnu obuku, kao i mogućnosti profesionalnog umrežavanja.

Tagovi: OSCE Tutin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije